O mnie

DSCN6378

mgr inż. AGNIESZKA PŁÓCINIAK 

Jestem dietetykiem z misją poprawiania zdrowia odpowiednią dietą. Ukończyłam studia inżynierskie i magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, kierunek żywienie człowieka i dietetyka.


Moja metodyka 

Moim celem jest praca nad ukształtowaniem odpowiednich nawyków żywieniowych wśród swoich podopiecznych i pokazywanie, że prawidłowo dostosowana dieta może zdziałać bardzo dużo. Moja praca, jest moją pasją, dlatego też moje podejście do dietoterapii ewoluuje. Jestem dietetykiem z innym, nowoczesnym podejściem do diety.


Moje zainteresowania

Szczególnie interesuję się żywieniem w chorobach tarczycy, w tym ogromną uwagę przykładam do choroby Hashimoto. Do moich zainteresować należy również dietoterapia w chorobach o podłożu autoimunologicznym, a także w chorobach jelit. Do swoich podopiecznych podchodzę holistycznie, biorąc pod uwagę stan zdrowia, wyniki morfologii, czy też wyniki testów na nietolerancje pokarmowe. Zwracam również ogromną uwagę na psychikę i głęboko zakorzenione w niej przekonania i obawy, które często uniemożliwiają osiągnięcie celów dietetycznych.


Co wyróżnia Poradnię Dietetyczną DIETEA?

  • profesjonalizm i indywidualne podejście
  • innowacyjne i niekonwencjonalne podejście do diety
  • przyjazna atmosfera w trakcie kuracji
  • skuteczność terapii

 


Dlaczego warto mi zaufać (szkolenia, warsztaty)
Każdego dnia pogłębiam swoją wiedzę, śledząc najnowsze publikacje medyczne, czytając artykuły i książki, uczestnicząc w szkoleniach i warsztatach i co najważniejsze słuchając i uważnie obserwując pacjentów, bo to ich poprawa zdrowia i relacje dają najlepszy obraz tego jak powinna wyglądać dietoterapia.

  • Choroby autoimmunizacyjne (Dominika Gier, 2016)
  • Od jelit do mózgu i z powrotem (MedFood, 2016)
  • Webinaria: Tarczyca; Wątroba; Żołądek; Nadnercza; Syplementy i preparaty (MedFood, 2016)
  • Webinaria: Hormony; Chemia mózgu, środki nootropowe, depresja. (Julia Cichaczewska)
  • I ogólnopolski kongres dietetyki i medycyny funkcjonalnej (Rumia, 2016)
  • Dietetyka Kliniczna  (Ajwen, 2015)
  • Nowe oblicze autyzmu  (Vitaimmun, 2015)
  • Żywienie dzieci w wieku 0-18 lat (Zdrowsi w 90 dni, 2015)
  • Webinaria: Białka i aminokwasy; Węglowodany; Tłuszcze i cholesterol (Ajwen, 2015)
  • Zapomniana wiedza o pasożytach. (Zdrowsi w 90 dni, 2015)
  • Dieta Autoimmunologiczna AIP  (Klub Medycyny Funkcjonalnej, 2015)
  • Odczytywanie Badań Laboratoryjnych  (MedFood, 2015)
  • Insulina – diagnostyka i dieta (Ajwe, 2015)
  • Konferencja żywieniowa – Holistyczne podejście do diety i Człowieka (Ajwen, 2015)
  • Hashimoto – leczenie przyczynowe (Fundacja Jak Motyl, 2014; 2015)
  • Najnowsze trendy w leczeniu żywieniowym nietolerancji i alergii pokarmowych
  • Zaburzenia mikroflory jelit i opóźniona alergia pokarmowa (Instytut Mikroekologii, 2014)
  • Zdrowa Mama, zdrowe dziecko – aktualne zasady odżywiania (Poznań, 2014)

    Choroby autoimmunizacyjne

    Choroby autoimmunizacyjne

    jelitamozg1
    grmed kliniczna
    aip badlab
    certyfikatmały hashi1
    hashimoto dziecko1
    nietolerancje1  nietolerancje2

     

 

Agnieszka Płóciniak – ZnanyLekarz.pl

home